2011. október 17., hétfő

Munka

Ha valaki arra vetemedik, hogy takarítónőnek áll, néhány tapasztalattal "besegítek" a döntésbe:-)
Ha találsz egy megfelelő hirdetést, ne az legyen az első kérdésed, hogy mennyit fizet, hanem, hogy van-e hosszúhajú családtag...?
Merthogy fényévekkel megnehezíteni a dolgot egy hosszú hajú család utáni takarítás, mit egy rövidhajú, vagy még jobb esetben kopasz ember után:-)
És persze lehetőség szerint 1, 2, esetleg háromtagú család legyen:-)
Nagyon érdekes, hogy itt nem használnak erős tisztítószereket, pl. Hypot vagy Domestost még egy házban sem láttam. Igaz mivel rendszeres takarítás van a legtöbb helyen, ezért nem is egy hónapos koszt kell levakarni:-)
A másik ami érdekes, hogy ahol van gyerek, ott sem a gyerekszobában vannak a játékok, hanem a nappaliban.
A szobájában van néhány plüss, de a játékok zöme, a dömperek, nagy autók, építőkockák, stb. a nappaliban vannak.
Ez a takarítás-buli egy hatalmas bizalmi viszonyt feltételez, hiszen a takarítónő adott esetben minden lát...gyakorlatilag, ha kulcsot kap, azt csinál a lakásban egy-két óra hosszat amit akar.
Na ez az amivel nem szabad visszaélni.
Én kezdettől fogva úgy dolgozom, hogy ha a tulaj szerelt fel egy webkamerát valamelyik sarokba és egész idő alatt figyel, akkor se lehet kivetnivalója a munkám ellen.
Nagyon remélem hogy az UV-fényes ellenőrzés nem divat a magánházaknál, de biztos ami biztos, úgy csinálom a dolgomat, mintha lenne ilyen.
Ez arról szól, hogy valamilyen szerrel bekenik a wc-ülőkét, vagy bármi más helyen a lakásban, és amikor elmegy a takarítónő, akkor sötétben UV-fény mellett megnézik, hogy takarított-e ott, aholva azt a szert kenték.
Ez nem látszik természetes fénynél, csak UV-nél:-)
Szóval résen kell lenni...De egyszerűbb ha becsületesen végigdolgozzuk azt a 2-3 órát amit megfizetnek.




Nincsenek megjegyzések: